nl

De Okavango Delta

Als het paradijs bestaat, dan ligt het hier

Kronkelende kreken en poederdroge eilanden

Wanneer de Okavango-rivier vanuit de hooglanden van Angola de gortdroge zandvlaktes van Botswana bereikt, mondt die uit in de Kalahari-woestijn. 

Daar creëert het verdampende water een fascinerende delta van ondiepe kreken en rietvelden, watervlakten en lage eilanden. De Afrikaanse flora en fauna floreert er uitbundig. 

De Okavango Delta wordt als wereldpatrimonium door Unesco beschermd. Er liggen enkele safari-lodges in waar je tegen een ferme smak geld kunt logeren en waar je per vliegtuigje naartoe wordt gebracht.

Met de Okavango Brothers reis je echter met een eigen boot naar het hart van de delta, vanuit Maun, een stadje aan de rand van het enorme natuurgebied. Na een ferme vaartocht bereik je de verafgelegen plaatsen waar eigen tenten worden opgeslagen, om van daaruit bij zonsopgang en -ondergang te voet op exploratie te gaan.

Wild, wild en nog meer wild

In de Okavango Delta vind je de grote vijf: leeuw, luipaard, Afrikaanse buffel, olifant en neushoorn. Daarnaast loop je om de haverklap tegen nijlpaarden en krokodillen aan. Je ziet er ook onnoemelijk veel giraffes, zebra's, hyena's, wrattenzwijnen, allerhande soorten antilopen en wel vierhonderd soorten vogels. 

Plus veel meer.

Als het aards paradijs bestaat, dan ligt het in deze delta. 


Koning van de jungle

Elke goede reis heeft een leidraad nodig. Voor de Okavango Brothers is dat het vinden van leeuwen. 's Nachts luisteren ze in het tentenkamp waar de leeuwen brullen. Bij zonsopgang gaan ze dan in dat gebied met hun gasten op zoek.

Meestal vinden ze die leeuwen ook. 


Bereid je dus voor op kippenvel, een verhoogde hartslag en rechtopstaande nekharen wanneer je hen plotseling hoort hijgen of brullen. Of op gevoelens van liefde en ontzag wanneer ze je recht in de ogen kijken.